Alte știri

În UTA Gagauz-Yeri se atestă cea mai joasă rată de vaccinare

Pinterest LinkedIn Tumblr

 În UTA Gagauz-Yeri se înregistrează cel mai scăzut nivel de imunizare, asta chiar dacă doze de vaccin sunt suficiente şi de la diferiți producători, transmite Moldpres

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit Tatianei Avramova, șeful Secției epidemiologie în cadrul Centrului de sănătate publică din Comrat, ieri în regiune a început distribuirea dozelor de vaccin Sinopharm și Pfizer.

“Sinopharm va fi administrat pentru prima şi a doua doză, Pfizer – doar pentru a doua. Dispunem şi de AstraZeneca, care este un analog al vaccinului “Sputnik-V” şi are absolut același principiu de imunizare”, a spus Tatiana Avramova, citată de GRT şi gagauzinfo.md.

Totuşi, potrivit sursei citate, în pofida faptului că în autonomia găgăuză sunt suficiente doze de vaccin împotriva COVID-19, în regiune se atestă cel mai jos nivel de imunizare. “Or, virusul încă este printre noi şi prezintă pericol”, a estimat epidemiologul.

Procesul de vaccinare a început în Republica Moldova în luna martie. În total, în UTA Gagauz-Yeri au fost imunizate 2,5 mii de persoane, ceea ce constituie circa 4%. Conform Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, până la etapa actuală, în Republica Moldova au fost recepționate peste 1,03 milioane de doze de vaccin. Prima doză a fost administrată pentru circa 386 de mii de persoane, iar rapelul pentru aproximativ 153 de mii, în total fiind administrate cca 539 de mii de doze de vaccin antiCOVID-19.

loading...

Comments are closed.