Alte știri

În zilele de 3-4 octombrie sunt programate mai multe evenimente în contextul Zilei Naţionale a Vinului

Pinterest LinkedIn Tumblr

În acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova va fi sărbătorită altfel, cu un program mai mult online. Totuşi, formatul evenimentului va permite sărbătorirea Zilei Naționale a Vinului în orice colț al lumii, cu un pahar de vin bun și un cuvânt de felicitare pentru vinificatorii Moldovei, transmite Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM).

„Pe 3 și 4 octombrie vă îndemnăm să sărbătoriți Vinul Moldovei și să urmăriți live evenimentele pregătite pentru a celebra cea de-a 19-a ediție a Zilei Naționale a Vinului. Agenda evenimentului va demara sâmbătă, cu ceremonia de inaugurare oficială a ediției din anul curent – Eu deVIN Sărbătoare, on-line, iar seara la ora 19:00 va fi organizat un Webinar & Masterclass – My Wine Day, cu Jamie Goode”, indică MADRM.

Pe tot parcursul zilelor de 3 și 4 octombrie, în Scuarul Catedralei din municipiul Chişinău vor fi amenajate: Expoziția de Etichete – pentru sticle de vin produse în perioada 1950-1990 în Republica Moldova; Expoziție Retrospectivă – va ilustra cele mai importante momente din cei 19 ani de desfășurare a Zilei Naționale a Vinului; Zona foto „Eu deVin sărbătoare”.

Totodată, în acest weekend, mai multe vinării, vinoteci și restaurante au pregătit programe speciale și vor primi oaspeți de Ziua Națională a Vinului.

„Accesați paginile acestora și înregistrați-vă, aflați activitatea lor, precum și eventuale schimbări din program (ATU Winery, Asconi Winery, Chateau Vartely Winery, Castel Mimi, Combinatul de Vinuri „CRICOVA” S.A., Chateau Cojusna, Migdal-P, „Mileștii Mici”, Crama Mircești, Sava Winery, Vinaria Poiana, Epoca de Piatră/Pivnițele Brănești, Crama Tudor, Crama Tronciu, Etnovin, Château Purcari, GOGU Winery, Leuntea-Vin/Family Winery,  Vinaria Javgur, BASAVIN Winery, Vinăria Sălcuța, KaraGani Winery, SA Vinuri De Comrat, Vinaria din Vale)”, îndeamnă ministerul de resort.

În acest an este marcată cea de-a 19-a ediţie a Zilei Naţionale a Vinului. Iniţial, evenimentul a fost lansat ca Festivalul Vinului din Moldova, în 2002, redenumit ulterior, şi se desfăşoară tradiţional în primul weekend din luna octombrie.

loading...

Comments are closed.