Alte știri

Înainte de alegerile din toamnă, un lider PAS provoacă ofițerii să nu se supună autorităților constituționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Înainte de alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, scrutin după care sunt așteptate proteste violente și tentative de lovitură de stat, un lider PAS provoacă ofițerii să nu se supună autorităților constituționale, informează Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Prin intermediul unei postări pe Facebook, Rosian Vasiloi, fost șef al Poliției de Frontieră timp de aproape 5 luni, membru al Biroului Permanent Național al PAS (vezi aici), corupe polițiștii, militarii și ofițerii SIS, îndemnându-i să-și piardă integritatea morală și profesională, iar în perioada următoare să nu se mai supună autorităților oficiale de la Chișinău.

”Prin această postare mă adresez către colegii mei din sistemul afacerilor interne (Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova), din domeniul apărării (Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Armata Nationala) și securității (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova).

Vă invit să priviți această adresare a unui ofițer din Grupul de Grăniceri din or. Grodno, Belarus.

Credeți-mă că se merită, se merită prin simpla comparație a șirului de evenimente care se desfășoară acum în Belarus, dar și cu reflecțiile de la noi, din Moldova

La noi grupările criminale au evoluat rapid în ultimii ani, inclusiv la nivel de instituții! Am ajuns în situația de acum, când indivizi periculoși sunt scoși, legal, din închisori…

Am ajuns în situația când, ofițerii corupți, cu dosare penale revin în funcții și continuă coordonarea schemelor ilegale!

Am ajuns în situația când, corupții sunt la cârma țării, cei care se înfruptă zilnic din” kuliok”!

Toți ei au cumpărat politicieni, polițiști, justițiari, săraci la vremea aia, care s-au bucurat ca-și pot rotunji substanțial veniturile, nepăsându-le de proveniența banilor.

Colegi, dacă vrem să salvam țara, încă se mai poate! Trebuie pornită o mișcare, așa cum au făcut-o colegii noștri din Belarus! Noi o putem face, numai că pentru asta trebuie să avem spirit civic, să avem priviri ridicate din pământ și vorbe rostite liber. Trebuie doar să vrei! A venit vremea Oamenilor buni!”, a scris Vasiloi, îndemnând ofițerii să se revolte împotriva autorităților constituționale.

Pentru a influența decizia ofițerilor, Vasiloi a publicat o imagine în care el apare îmbrăcat în uniforma obținută de la Poliția de Frontieră.

loading...

Comments are closed.