Politic

Inaugurarea oficială a clădirii Președinției NU va fi pe 27 august! Iată ce spune președintele Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a anunțat că inaugurarea oficială a sediului renovat al Președinției va avea loc în septembrie-octombrie, deși lucrările de reparație vor fi finalizate pe 27 august. Deschiderea oficială a instituției prezidențiale va avea loc în cadrul vizitei oficiale a președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, preconizată pentru luna septembrie-octombrie. Despre acest lucru a anunțat Igor Dodon.

În cadrul întrevederii cu noul ambasador turc, Gürol Sökmensüer, Igor Dodon a menționat că lucrările la sediul Președinției, efectuate cu suportul guvernului Turciei, se desfășoară conform graficului stabilit.

„Respectiv, pe data de 27 august, așa cum a fost promis, reconstrucția capitală va fi finalizată, urmând să fie efectuate doar câteva detalii tehnice, inclusiv dotarea întregii clădiri prezidențiale cu mobilă, de asemenea finanțată de partea turcă”, a spus președintele Dodon.

Edificiul a fost construit între 1984-87 pentru a găzdui sovietul suprem al RSSM. Iar în aprilie 2009 clădirea prezidențială a RM a fost distrusă parțial în timpul protestelor anti-guvernamentale.

loading...

Comments are closed.