Actualitate

Încă 48 de mii de doze de vaccin AstraZeneca urmează să fie livrate Moldova până la sfârșitul lunii aprilie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova va recepționa încă 48 de mii de doze de vaccin AstraZeneca până la sfârșitul lunii curente. Acestea vor ajunge la Chișinău prin intermediul platformei COVAX. Anunțul a fost făcut astăzi de către epidemiologul, Alexei Ceban, informează Deschide.md

Avem o confirmare de la platforma COVAX că în luna aprilie, sperăm că la sfârșitul acestei luni, vom avea deja 48 000 de doze de vaccin Astrazeneca, livrate în țară”, a declarat Alexei Ceban.

Ținem să precizăm că în R. Moldova campania de imunizare decurge extrem de lent. În cele 6 săptămâni de la debutul campaniei, au fost vaccinate 68 092 persoane, ce reprezintă 2% din populație.

Au fost imunizați 60 la sută din angajații sistemului medical și circa 30 la sută din angajații și beneficiarii centrelor de plasament.

Până în prezent, în R. Moldova au ajuns 112970 doze de vaccin, dintre acestea 86400 au fost AstraZeneca, 24570 doze de Pfizer-BioNTech și 2000 de doze de vaccin Sinopharm. Din loturile de AstraZeneca au fost utilizate peste 73 la sută, iar din lotul de Pfizer-BioNTech au fost administrate 99 la sută din doze.

Citește și: Ministerul Sănătății a revizuit protocoalele pentru medicii de familie privind infecția cu COVID-19

loading...

Comments are closed.