Încă 70 de familii din Orhei au beneficiat de ajutor în cadrul programului „Capital matern”

Suportul financiar a fost primit în cadrul programului “Capital matern”, inițiat de fostul primar al Orheiului, liderul Partidului “ȘOR” (formațiune aflată în proces de lichidate în temeiul unei decizii a CC).

Viceprimarul Valerian Cristea a înmânat părinților ajutorul în sumă de până la 20 de mii de lei.  

„Moldova trece printr-un regres demografic fără precedent. Natalitatea scade, iar tinerii amână să facă familii și să conceapă copii. Îngrijorat de acest fenomen grav, fostul primar al orașului Orhei a lansat programul „Capital matern”, de care au beneficiat, până în prezent, peste 1000 de familii din raionul nostru”, a menționat Valerian Cristea.

Părinții sunt recunoscători pentru ajutor, și spun că acest program „le oferă încredere în ziua de mâine”. 

„Este un ajutor important. Va mulțumim pentru suport. Ne motivați să planificăm copii și să avem încredere în ziua de mâine”, a spus o mamă.

„Este foarte important pentru noi acest ajutor. În primele luni de viață, îngrijirea bebelușului necesită multe cheltuieli”, a menționat un tată.

Inițiatorul campaniei le-a transmis părinților un mesaj de încurajare. El a promis că va susține în continuare tinerele familii și va avea grijă ca toți copii să se bucure de o copilărie fericită: “Deja de opt ani oferim suport financiar pentru fiecare nou născut, suplimentar indemnizațiilor acordate de stat, care sunt foarte mici. Investind în familii și în copii, investim în viitorul țării noastre. De aceea, vom continua să avem grijă de copii, vom continua să susținem familiile și să le creăm condiții decente de viață acasă”.

În cadrul programului “Capital matern” sunt acordate ajutoare bănești  în valoare de 7.000 de lei pentru nașterea primului copil, 10.000 de lei pentru al doilea copil și 20.000 de lei pentru gemeni.

Total
0
Shares
Total
0
Share