Social

Încă o familie din Republica Moldova a fost repatriată din Siria

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de Informaţii şi Securitate a finalizat cu succes operaţiunea de repatriere din zona de conflict din Siria a unei cetăţene a Republicii Moldova împreună cu familia.

Moldoveanca şi cei patru copii ai săi, deţinuţi începând cu anul 2019 în tabăra „Al Hawl” din cauza confruntărilor militare din Siria, au fost întâmpinați pe Aeroportul Internaţional Chişinău de către Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova, Esra Şen, Însărcinat cu Afaceri ad-interim al Ambasadei Turciei de la Chişinău şi Alexandr Esaulenco, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Persoana repatriată a locuit şi lucrat în municipiul Chişinău împreună cu soţul său de origine siriană până în anul 2013, când au decis să se transfere cu traiul permanent în provincia Aleppo (Siria). La sfârșitul anului 2017, urmare a acţiunilor militare din Siria, soţul acesteia a fost ucis, astfel, în luna ianuarie 2019, cetăţeana Republicii Moldova şi cei patru copii ai săi au ajuns în tabăra „Al Hawl”.

Operaţiunea de repatriere a fost posibilă graţie acţiunilor comune ale serviciilor de intelligence ale Republicii Moldova şi Republica Turcă.

Reiterăm că, datorită eforturilor coordonate şi schimbului de informaţii cu partenerii externi, instituţia realizează operaţiuni de repatriere a familiilor ajunse în circumstanţe dificile din cauza riscului sporit de terorism, cetăţeni ai Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.