Social

Încă o victimă a gripei în Republica Moldova! Un bărbat de 40 de ani nu a reușit să învingă maladia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un nou deces provocat de gripă înregistrat în capitală. Un bărbat de 40 de ani a murit în urma complicațiilor virusului gripal A(H1N1). Potrivit ministerului Sănătății, bărbatul a fost diagnosticat cu „pneumonie comunitară postvirală și bacteriană, evoluție severă” și maladii concomitente. El nu a fost vaccinat împotriva gripei sezoniere.

La momentul actual, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel mediu. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna 19.03.18-25.03.18, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 318,82 la 100 mii populație cu o descreștere cu 17,6% în comparație cu comparație cu săptămâna precedentă, transmite impacttv.

În sistemul de supraveghere sentinelă, în această perioadă au fost raportate1286 cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), ceea ce reprezintă o descreștere cu 20,5 % în comparație cu săptămâna trecută și o creștere a numărului de cazuri cu 27,1 % în raport cu aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

În săptămâna nominalizată au fost înregistrate 81 cazuri de gripă.

loading...

Comments are closed.