Actualitate

Încă un motiv de mândrie pentru Vinul Moldovei. Vinurile produse în țara noastră au fost incluse în Cartea de Vinuri a unui restaurant din capitala sud-coreeană

Pinterest LinkedIn Tumblr
Vinul Moldovei înregistrează noi succese pe plan internațional, iar Coreea de Sud devine țara care apreciază la cel mai înalt nivel produsul mândriei noastre naționale. Pentru prima dată, două vinuri produse în țara noastră sunt incluse în Cartea de Vinuri a unui restaurant cu o stea Michelin din capitala sud-coreeană.
Noua realizare înregistrată de țara noastră se datorează eforturilor continue a vinificatorilor reuniți sub umbrela brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” care sunt susținuți constant de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV). Succesul se raliază activităților desfășurate pentru creșterea calității vinurilor îmbuteliate de către ONVV, instituție responsabilă de dezvoltarea sectorului vitivinicol al RM și de gestionarea brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.
Succesul devine tot mai important în condițiile în care, țările asiatice, inclusiv Coreea de Sud, fac parte din categoria piețelor netradiționale de export pentru vinurile îmbuteliate, cu o valoare adăugată înaltă.
În prezent, 7 companii vinicole moldovenești exportă vinuri pe piața sud-coreeană, iar printre acestea se numără: „Carpe Diem”, „Castel Mimi”, „Cricova”, „Rădăcini”, „Purcari”, „Asconi” și „Mileștii Mici”. Anul trecut, Moldova a exportat pe piața coreeană, 56 de mii de litri de vinuri (în special vinuri liniștite și spumante) în valoare de 3,5 milioane de lei moldovenești. Piețele netradiționale de export cucerite de Vinul Moldovei Vinificatorii moldoveni continuă să cucerească piața asiatică. Zilele acestea, Academia de Cultură a Vinului (Jeonju Wine Culture Academy) din orașul Jeonju, din vestul țării, va organiza „Clubul vinului moldovenesc din Coreea”. Inițiativa îi aparține directorului academiei, Hyeongmin Park,  care este și proprietarul unei vinoteci (Winegimont Wine Shop), care găzduiește pe rafturi și vinuri moldovenești. Iar, la sfârșitul lunii iunie, pe piața sud-coreeană va apărea o carte despre vinurile și vinăriile din Moldova, semnată de Chan Jun Park, vice-
președinte al Asociației Coreene al Somelierilor.
Totodată, la finele lunii mai, cunoscutul somelier sud-coreean, Kibeom Song va ține o lecție dedicată Vinului Moldova la Universitatea de Cultură și Arte din Seul, pe parcursul căreia va invita studenții să deguste câteva exemplare de vinuri moldovenești.
Pe lângă activitățile menționate, care au fost realizate cu suportul direct al ONVV, pentru al treilea an consecutiv, vinificatorii moldoveni vor participa la concursurile internaționale „Daejeon International Wine Festival 2020” și „Asia Wine Trophy 2020”, care se vor desfășura în perioada 11-14 octombrie 2020 Acestea fac parte din planul strategic de dezvoltare a industriei vitivinicole din țara noastră, implementat de ONVV.
loading...

Comments are closed.