Economic

Încasări cu 19,5% mai mari la Bugetul public național, în primele trei luni ale anului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Fiscal a încasat 8,95 miliarde de lei, în primele trei luni ale anului. Acest lucru reprezintă venituri cu 1,45 miliarde de lei mai mari la Bugetul public național, față de aceeași perioadă din 2017.

Situația se datorează faptului că s-au înmulţit milionarii în Republica Moldova. Anul trecut, numărul moldovenilor care au înregistrat venituri de peste un milion de lei a crescut faţă de 2016. Declarația a fost făcută de șeful Serviciului Fiscal de Stat, Sergiu Puşcuţa.

„La capitolul încasări în anul 2017 față de 2016, încasările au crescut cu 18,6 la sută. Este un rezultat bun în condițiile în care politicile fiscale nu au suferit schimbări esențieale. În anul acesta, 2018, față de 2017 noi avem o creștere de încă 20 la sută. O creștere bună, în aceleași condiții de creștere economică strandardă. Creșterea se explică în primul rând prin politica corectă, predictibilă promovată în țara noastră. Contribuabilii și-au revenit după criza din regiune. S-au adaptat la condiții de lucru post criză și și-au adaptat procesele de lucru. Nu pot să nu menționez și raportul dintre contribuabil și FISC care în fiecare an devine tot mai bun, mai corect și mai deschis”, a declarat Sergiu Pușcuța.
șeful Serviciului Fiscal de Stat, Sergiu Puşcuţa, guvernul filip, pdm

loading...

Comments are closed.