Alte știri

Incendiu la un spital din București: Patru persoane au murit carbonizate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un incendiu a avut loc în această dimineață la un pavilion al Spitalului Matei Balș din București, pacienții fiind evacuați. Conform ISU și Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp.

Focul a izbucnit într-o încăpere în care se aflau pacienţi și s-a extins cu repeziciune pe orizontală, fiind flăcări foarte puternice şi degajări mari de fum.

În cadrul anchetei sunt luate în calcul două ipoteze principale privind sursa incendiului, una dintre acestea este o posibilă defecţiune a unui aparat medical, iar cealaltă implică o problemă la nivelul instalaţiei electrice.
Cei care au stat de vorbă cu persoanele ce se aflau în interior  spun că la un moment dat, după izbucnirea focului, s-a auzit o explozie, ce ar ar fi fost cauzată de o butelie cu oxigen.
Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, colonelul Cătălin Şchiopu, a declarat că primul apel la 112 a fost primit la dispecerat la ora 5:05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului la ora 5:13, adică după 8 minute.
Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu.
loading...

Comments are closed.