Încep dezbaterile publice privind proiectul bugetului municipal Chișinău pentru anul 2023

Primăria municipiului Chișinău informează că marți, 20 decembrie, a.c., Direcția generală finanțe organizează dezbateri publice pe marginea proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea bugetului municipal pentru anul 2023”, care ulterior va transmite documentul spre examinare și aprobare Consiliului municipal Chișinău.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 15:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru, str. Bulgară, 43.

Proiectul de buget pe anul 2023 prevede venituri în sumă de 6,79 mlrd. de lei, inclusiv transferuri de la bugetul de stat 3,77 mlrd. lei și cheltuieli în sumă 7,34 mlrd. lei. Soldul bugetar (deficit) preconizat este de 547 mil. lei.

Anunțul despre consultarea publică a principalului document economic al municipiului pentru anul 2022 este plasat pe pagina web oficială a municipalității: „chisinau.md”, la modulul procesul decizional.

La dezbateri sunt invitate persoanele interesate, reprezentanții subdiviziunilor municipale, ai mediului de afaceri din capitală, experți în domeniu, ai societății civile, etc.

Luările de cuvânt pentru fiecare dintre participanți sunt stabilite de până la 5 minute și se vor referi strict la subiectul discutat.

Total
0
Shares
Total
0
Share