Oficial

Începând cu 01 iulie 2020, SPPS asigură protecția și paza deputatului Ștefan GAȚCAN

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu referire la multiplele abordări ale reprezentanților mass-media, în ceea ce privește acordarea protecției deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Ștefan GAȚCAN, Serviciul de Protecție și Pază de Stat vine cu următoarele precizări.

În conformitate cu prevederile art.6 alin. (3) al Legii nr.134/2008 cu privire la SPPS, începând cu 01 iulie 2020, Serviciul asigură protecția și paza deputatului Ștefan GAȚCAN.

Prin urmare, instituția întreprinde întreg spectrul de măsuri ce se impun în vederea asigurării protecției persoanei beneficiare de protecție de stat, membrilor lui de familie, precum și a sediilor de lucru și a reședințelor acestuia.

În același context, având în vedere specificul activității, Serviciul de Protecție și Pază de Stat nu este în măsură de a oferi alte detalii privind formele, metodele și planurile de asigurare a protecției demnitarului vizat, or divulgarea acestora atrage după sine răspunderea conform legislației.

De menționat că Serviciul își realizează activitatea strict în conformitate cu legislația în vigoare, respectând principiile legalității, respectării drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale omului.

loading...

Comments are closed.