Începând cu 1 iulie 2024, pacienții cu hiperplazie benignă de prostată vor beneficia de tamsulosinum compensat

Începând cu data de 1 iulie 2024, persoanele cu hiperplazie benignă de prostată beneficiază de medicamentul compensat cu denumirea comună internațională tamsulosinum. Acest preparat va fi compensat parțial din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală, iar cel puțin o denumire comercială a medicamentului va fi oferită gratuit.

Tamsulosinum este un preparat inovator, recomandat de Comisia de specialitate urologie și dializă din cadrul Ministerului Sănătății, fiind indicat pentru tratamentul de primă linie al persoanelor care au hiperplazie benignă de prostată.

Conform estimărilor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), circa 30 de mii de pacienți cu boală de prostată vor beneficia de preparatul sus-menționat, pentru compensarea căruia din fondurile de asigurare medicală obligatorie urmează să fie alocate anual peste 28 de milioane de lei.

Includerea medicamentului tamsulosinum în lista celor compensate este prevăzută în Ordinul nr. 532/106-A din 18 iunie 2024 privind modificarea anexelor nr. 1 și nr. 2 la Ordinul nr. 262/51-A din 15 martie 2024 al ministrului Sănătății și directorului general al CNAM cu privire la aprobarea listelor de medicamente și dispozitive medicale compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial din data de 27 iunie 2024.

Total
0
Shares
Total
0
Share