Începând cu ziua de mâine, în restaurante, cantine și cafenele se va intra doar în baza Certificatului COVID-19

Începând cu ziua de mâine, în restaurante, cantine și cafenele se va intra doar în baza Certificatului COVID-19, informează Telegraph.md, cu referire la hotărârea CNESP nr.62 din 22 septembrie 2021.

Această condiție este valabilă pentru toate localitățile aflate în pragul de alertă de culoare roșie, iar la situația de astăzi în acest prag de alertă se află: Chișinău, Bălți, Sângerei, Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Cimișlia, Călărași, Edineț, Fălești, Leova, Telenești și alte sate și comune din componența acestora raioane.

”Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele interioare cu utilizarea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente, cu obligația ca toți clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19 prevăzut la peț. 5 personalului desemnat de către administrator în acest sens”, a decis CNESP, anunțul fiind făcut de către Ala Nemerenco.

Prin certificat Covid-19 se înțelege oricare din următoarele documente:

  • certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital); dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • concluzia medicală care confirmă că persoana a suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19; actul confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19 este valabil pe durata perioadei de 90 zile din data efectuării investigației;
  • rezultatul unui test diagnostic la COVID-19 (test rapid de diagnostic AgSarsC-oV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte sau test PCR la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte).

Agenția Națională de Sănătate Publică este obligată să publice în fiecare zi de luni, pragul de alertă pentru nivelul național și pentru unitățile administrativ-teritoriale de nivelul întâi și doi ca municipiul Chişinău şi municipiul Bălţi şi ale UTA Găgăuzia.

Incidența este publicată aici.

Total
0
Shares
Total
0
Share