Social

Începând de astăzi, nunțile, cumetriile și mesele de pomenire sunt interzise

Pinterest LinkedIn Tumblr

Evenimentele private, cum ar fi nunțile, botezurile, mesele de pomenire sau mesele festive, sunt interzise de astăzi, 8 noiembrie. Prevederea este stipulată într-o hotărâre emisă anterior de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică și este legată de situația epidemiologică la infecția COVID-19, transmite IPN.

Până astăzi, organizarea evenimentelor private era permisă cu participarea a cel mult 50 de persoane în spații interioare sau a 100 de persoane în spații exterioare. De astăzi, se aplică interdicție totală pentru evenimentele private.

Aceeași hotărâre prevede că admiterea beneficiarilor în instituțiile socio-medicale, instituțiile de reabilitare, recuperare și balneosanatoriale se face doar în baza rezultatului unui test diagnostic la COVID-19, indiferent de statutul de vaccinare. Poate fi prezentat un test rapid de diagnostic Ag SARS-CoV-2, valabil 48 ore, sau test PCR la COVID-19, valabil 72 ore.

Până pe 7 noiembrie, în țară s-au înregistrat 345 964 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, iar bilanțul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 8 099.

loading...

Comments are closed.