Actual

Începând de astăzi, programul de lucru al grădinițelor, dar și numărul de grupe, a fost extins

Pinterest LinkedIn Tumblr

De astăzi, programul de lucru al grădinițelor din Chișinău a fost extins de la ora 7.30 până la 17.30. Anunțul a fost făcut de viceprimărița Angela Cutasevici, în cadrul ședinței serviciilor municipale. Totodată, a fost extins și numărul de grupe, astel încât mai mulți copii să poată frecventa instituțiile de educație timpurie.

„În perioada 1-5 septembrie și-au reluat activitatea 511 grupe. Dintre ele, 242 au realizat procesul la distanță, conform metodologiei aprobate prin ordinul ministrul Educației. În prima săptămână, la grădinițe au fost 3640 de copii din grupele pregătitoare, cu vârta cuprinsă între 5 ani și jumătate și 6 ani și jumătate și 1311 copii cu vârsta de 5-6 ani”, a comunicat Angela Cutasevici.

De astăzi, toate grădinițele își reiau activitatea în regim extins, în intervalul orelor 7.30-17.30. „În acest interval de timp va fi organizat procesul educațional propriu-zis, dar angajații vor veni mai devreme, la 7.00, și vor pleca mai târziu, finalizând programul la ora 18.00”, a precizat Angela Cutasevici.

Tot începând de astăzi, este extins și numărul copiilor care pot frecventa instituțiile preșcolare: „Vor reveni la grădinițe copiii în 20 de grupe de vârstă pregătitoare, suplimentar la cele care și-au reluat activitatea săptămâna trecută. La grupe de vârstă mare (5-6 ani) vor fi deschise 241 de grupe și 109 grupe pentru copiii cu vârsta medie de 4-5 ani”.

„Din păcate, având un număr extrem de mare de copii în grupe, unele instituții vor organiza procesul educațional în spațiul grădiniței prin alternarea aflării copiilor în grădiniță, peste o zi, peste o săptămână sau din 2 în 2 săptămâni. Acest fapt stârnește nemulțumirea multor părinți, dar reieșind din măsurile impuse, nu putem include toți copiii în grădinițe”, a subliniat Agela Cutasevici.

Sursa: UNIMEDIA

Citește și: Din 7 septembrie, grădinițele din Chișinău își vor relua programul obișnuit de activitate

loading...

Comments are closed.