Începe evaluarea procurorilor anticorupție

Comisia de Evaluare a Procurorilor a inițiat astăzi evaluarea procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), în conformitate cu legea nr. 252/2023 și a Regulamentului Comisiei. Legea menționată prevede evaluarea în mod prioritar a procurorilor din cadrul PA. Lista procurorilor anticorupție care urmează a fi supuși evaluării a fost transmisă Comisiei de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Comisia a solicitat procurorilor notificați să depună în termen de 20 de zile declarația de avere și interese personale pentru ultimii 5 ani, inclusiv lista persoanelor apropiate care activează în sistemul judecătoresc, procuratură și serviciul public. Totodată, subiecții urmează să completeze și să expedieze un chestionar privind integritatea etică.

După recepționarea acestor documente, Comisia va demara acumularea informațiilor suplimentare prin accesarea sistemelor informaționale relevante și expedierea solicitărilor de informații suplimentare. În urma analizei informațiilor acumulate, Comisia comunică subiecților eventualele dubii identificate, după care stabilește o audiere publică. Ulterior, un raport privind promovarea sau nepromovarea evaluării este transmis Consiliului Superior al Procurorilor, care urmează să ia decizia finală.

Comisia își reiterează angajamentul de a desfășura o evaluare transparentă în strictă conformitate cu criteriile stabilite de lege, urmată de o comunicare publică a rezultatelor evaluării. De asemenea, Comisia îndeamnă cetățenii, instituțiile publice, organizațiile societății civile și mass-media să furnizeze orice informații care ar putea sprijini procesul de evaluare.

Sesizările pot fi transmise prin intermediul paginii web a Comisiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share