Alte știri

Începe programul de finanțare a tinerilor antreprenori care vor să dezvolte o afacere în domeniul agricol

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din 1 iulie 2018, tinerii și femeile care vor să inițieze afaceri în domeniul agriculturii vor putea solicita subvenții din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, au fost precizate condițiile de eligibilitate pentru beneficiari, perioada de aplicare și suma totală a subvențiilor în avans.

”Pentru prima dată, Guvernul a decis să acorde subvenții în avans, în special tinerilor și femeilor fermiere ce doresc să își inițieze o afacere în domeniul agroalimentar. În acest  an,  circa 45 milioane de lei din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural vor fi oferiți pentru subvenționarea în avans a investițiilor în sectorul agricol. Sperăm astfel, să sporim încrederea mai multor tineri de a investi în domeniu, să impulsionăm noi idei de afaceri și să creăm peste 500 de noi locuri de muncă, în special în mediul rural. Subvențiile în avans sunt o oportunitate pentru tinerii care au idei, însă nu dețin sursele financiare necesare”, a subliniat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.

Conform Regulamentului producătorii vor trebuie să asigure cofinanțarea, chiar din primele două luni de la aprobarea proiectului.

”Prevederile Regulament se extind asupra proiectelor start-up ce țin de investițiile pentru producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri); investiţiile pentru înfiinţarea, modernizarea plantaţiilor multianuale, inclusiv a plantaţiilor viticole şi a plantaţiilor pomicole, pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora, precum și pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare”, a precizat directorul Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură, Nicolae Ciubuc.

Directorul Ciubuc a specificat că sprijinul financiar va fi oferit în două tranşe. Prima parte va constitui 75% din valoarea subvenţiei şi va fi acordată în momentul semnării contractului, iar cea de-a doua tranşă, de 25%, va fi transferată odată cu lansarea afacerii, termen care nu poate depăşi doi ani.

loading...

Comments are closed.