Actual

Incompetența Alei Nemerenco blochează accesul moldovenilor în Italia

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce incompetența Alei Nemerenco a dus la creșterea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, Italia introduce măsuri noi restricții în privința moldovenilor care vor să intre în această țară.

Astfel, începând cu data de 26 octombrie, persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în Republica Moldova vor putea intra în Italia doar pentru motive de muncă, urgență absolută, nevoi de sănătate sau de studiu, întoarcerea acasă, la domiciliu sau reședință. Se întâmplă după ce Republica Moldova a fost exclusă din „lista D”, printr-o ordonanță a Ministrului italian al sănătății, transmite IPN.

Ambasada Republicii Moldova în Italia precizează că printre măsurile obligatorii la intrarea sau întoarcerea din Republica Moldova în Italia se numără completarea formularului digital de localizare. Este obligatorie prezentarea adeverinței care confirmă efectuarea, în cele 72 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test diagnostic molecular sau antigenic, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. Nu se acceptă certificatele de vaccinare ca alternativă în schimbul testului.

O condiție obligatorie este autoizolarea persoanelor la adresa indicată în Formularul de localizare a pasagerilor pentru o perioadă de zece zile cu informarea autorității sanitare teritoriale și testării suplimentare la sfârșitul acestei perioade.

Copiii sub șase ani sunt scutiți de efectuarea testului molecular sau de captură antigen.

Noile condiții de călătorie vor fi valabile până la 15 decembrie.

loading...

Comments are closed.