Incredibil! Iată câți locuitori va avea Republica Moldova în 2030

scade numarul populatiei, cati locuitori are moldova, recensamant 2014, depopularea tarii
 

Țările Europei de est vor avea una din cele mai drastice scăderi de populație din lume, iar Republica Moldova este una din aceste țări.

Bulgaria este țara a cărei populație va scădea cel mai mult în următoarele decenii, urmată de Letonia, Moldova, Ucraina, Croația, Lituania, România, Serbia, Polonia și Ungaria, scrie euronews.com cu referire la un studiu al populației realizat de Organizația Națiunilor Unite.

Numărul de oameni în Republica Moldova va ajunge la circa 3.84 milioane în 2030, iar spre 2050, acest număr va scădea la 3.29 de milioane.

Cea mai mare scădere de populație va avea loc în Bulgaria, unde în 2050 se așteaptă să rămână 5.42 de milioane de oameni, comparativ cu cele 7.08 milioane care sunt la ora actuală.

Principalele motive sunt scăderea ratei fertilității și migrația economică, spun experții.

Bulgaria și România sunt printe țările care au suferit și un “exod de inteligență”: tinerii cu studii pleacă peste hotare în căutare de oportunități mai bune.

Populația tânără în Letonia și Lituania a scăzut cu 25% în perioada 2008-2014, arată un studiu realizat în orașul belgian Bruegel.

Total
0
Shares
Total
0
Share