Incredibil! Președintele Parlamentului, Andrian Candu, este de acord să trăiască într-un stat capturat!

Într-un interviu acordat pentru DW, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a vorbit despre relațiile cu Federația Rusă, despre integrarea noastră europeană, dar și despre condițiile pentru care ar accepta să locuiască într-un stat capturat.

Andrian Candu a declarat că cei care acuză PDM că ar fi capturat statul și ar fi uzurpat puterea în stat, ar trebui să vadă în primul rând cum e guvernată țara de PDM.

“Astfel, dacă am reușit să restabilim economic R. Moldova din acea criză, dacă am reușit să facem ca achizițiile publice să fie transparente, dacă au loc încasări la buget pe domeniul fiscal și vamal, dacă se reușește să se lupte contra schemelor infracționale și spălării banilor, iar aceasta denotă o bună administrare, atunci care este întrebarea? Dacă o bună administrare și management înseamnă capturare? Atunci da, sunt de acord cu aceasta, fiindcă dacă vă aduceți aminte, la începutul anului 2016, când s-a format o guvernare nouă, mulți afirmau că va fi un colaps, că nu vor exista bani pentru salarii, pensii etc. Dar, s-au reușit nu doar plățile, ci și majorarea acestora. În septembrie se vor majora salariile profesorilor, au fost mărite pensiile lucrătorilor medicali, se fac reforme în diferite domenii.”, a declarat Candu.

Președintele Parlamentului a mai declarat pentru DW că actuala guvernare depune eforturi considerabile pentru ca anul 2018 să fie anul eligibil ca Republica Moldova să poată depune cererea de aderare la UE.

Ce ține de relațiile cu Federația Rusă, Andrian Candu a spus că ar trebuie să existe o relație de cooperare bazată pe respectul reciproc între state. Totuși Candu a declarat că actuala guvernare nu acceptă ca Federația Rusă să se comporte cu Republica Moldova asemenea unui stat pe care îl domină.

Total
0
Shares
Total
0
Share