Social

Îndemn de la polițiști: „Evitați să mergeți în cimitire. Veți vizita mormintele celor dragi în iunie”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În acest sfârșit de săptămână, cetățenii Republicii Moldova urmau să sărbătorească Paștele Blajinilor. În contextul pandemiei cu care se confruntă țara și pentru a împiedica răspândirea și îmbolnăvirea cu COVID-19, Mitropolia Moldovei a amânat ziua în care sunt pomeniți răposații pentru zilele de 6, 7 și 8 iunie curent, transmite Telegraph.md

Cu toate acestea, angajații Inspectoratului General al Poliției vor fi la datorie și vor patrula adiacentul cimitirelor din țară, pentru asigurarea ordinii publice și monitorizarea respectării măsurilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale, pentru neadmiterea expunerii riscului persoanelor.

Oamenii legii insistă să renunțați să mergeți în acest weekend la cimitir, chiar dacă este complicat. „Este spre binele tuturor, iar în scurt timp vom avea ocazia să mergem cu toții la mormintele celor dragi,” se arată într-un comunicat de presă al IGP.

Pentru siguranța cetățenilor, angajații subdiviziunilor IGP, vor patrula localitățile, traseele, curțile blocurilor, zonele de agrement și se vor afla în permanență la posturile fixe din preajma instituțiilor medicale și a localităților aflate în carantină.

Reiterăm că, sunt interzise vizitele la rude, circulația dintr-o localitate în alta și intrarea în localitățile în care a fost instituită carantina. Nu expuneți riscului persoanele în etate și copiii și nu uitați de măsurile de protecție (mănuși, mască și spălatul frecvent pe mâini).

Șeful Inspectoratului General al Poliției, general-maiorul de justiție Vadim Cojocaru, recomandă cetățenilor să dea dovadă de respect unii față de alții: „Este complicat să ne responsabilizăm când este vorba de tradiții și oameni dragi, dar este esențial să înțelegem că avem nevoie de cei dragi sănătoși încă mult timp înainte. Le vom reuși pe toate.”

loading...

Comments are closed.