Actual

Indemnizații doar pentru lucrătorii medicali vaccinați, a decis Guvernul Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lucrătorii medicali vaccinați împotriva COVID-19 și care, ulterior s-au infectat cu noul virus la locul de muncă vor fi eligibili pentru indemnizația unică în mărime de 16.000 de lei, a decis astăzi Guvernul Maiei Sandu.

De asemenea, indemnizația unică de 100.000 de lei va fi acordată specialiștilor medicali, implicați în activitățile de combatere a pandemiei, care au decedat din cauza infecției, în ciuda faptului că au încheiat schema completă de vaccinare. O decizie în acest sens a fost luată astăzi în cadrul ședinței Guvernului.

Scopul proiectului de lege este de a ajusta măsurile de sprijin pentru lucrătorii medicali care sunt expuși riscului de îmbolnăvire în contextul pandemiei COVID-19. În acest context, Ministerul Sănătății îndeamnă toți angajații sistemului de sănătate, în special cei antrenați în lupta cu pandemia, să se protejeze de virus prin intermediul vaccinării. Toate vaccinurile prezente în Republica Moldova sunt sigure și eficiente pentru a minimaliza riscul de a dezvolta o formă gravă a bolii și de a deceda în urma
complicațiilor provocate de virus. Astfel, lucrătorii medicali care evită sau refuză administrarea vaccinului, nu se vor mai încadra în categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire.

În Republica Moldova, Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a fost inițiată la data de 2 martie. Până în prezent, peste 89% din lucrătorii medicali au încheiat schema completă de vaccinare, ceea ce a determinat reducerea morbidității în rândul acestora cu 85%.

loading...

Comments are closed.