Politic

Îndemnul Ingăi Grigoriu pentru Maia Sandu: ”Trimiteți-l naibii pe Martin Sieg și haideți să lucrăm împreună pentru interesul național”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inga Grigoriu, ex-deputat al Platformei DA, o îndemnă pe Maia Sandu să renunțe la consilierul străin Martin Sieg și să lucreze pentru interesul național. Mai mult, fosta deputată susține că șefa statului este responsabilă pentru situația din țară, iar prin tăcerea ei devine complice la toate derapajele Executivului, dar și Legislativului.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

”Conform Constituției Republicii Moldova, care este și LEGEA SUPREMĂ A SOCIETĂŢII ŞI A STATULUI, Statul Republica Moldova este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil. Punctul 2 din Art.1 înseamnă că forma de guvernământ a statului este REPUBLICA.

Doar că nu este specificat expres ce fel de Republică – parlamentară, prezidențială, sau formă mixtă.

Din câte înțelegem, în urma alegerilor parlamentare anticipate din 2021, dar și în urma întrevederii nocturne de la „Palat”, avem un stat prezidențial. În acest sens, mediul academic și universitar de cercetare vă va spune ce urmează sintagmei unui stat prezidențial (Federația Rusă, Bielorusia este printre exemple) – stat autoritar!

Așa că, dna președinte! Sunteți responsabilă pentru tot ce se mișcă în acest micuț stat, până la alegerile prezidențiale următoare, adică peste 2 ani.

Auziți, dna Sandu, veți fi complice la toate derapajele Executivului, dar și Legislativului susținut de dvs.

Sau, este altă soluție! Trimiteți-l naibii pe Martin Sieg de lângă dvs și haideți să lucrăm împreună pentru interesul național.

Dacă nu, povestea cu Dodon să vă fie de învățătură”, a explicat Grigoriu.

Martin Sieg a servit în funcția de consilier al organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale germane și internaționale. Cel mai recent a fost director al Konrad-Adenauer-Stiftung din România și Republica Moldova în perioada 2017-2021. Sieg deține doctorate în istorie și științe politice și a predat politici de securitate, integrare europeană și relații externe ale UE la Universität Frankfurt/Oder, Freie Universität Berlin și Universität Passau. Activând în Republica Moldova, Sieg a fost consilierul lui Iurie Leancă, iar în prezent este consilierul președintelui Maia Sandu, având portofoliul ”Coordonare strategică și afaceri europene”.

loading...

Comments are closed.