Externe

India oferă femeilor sărace silicoane. Operația este gratuită!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mii de femei sărace din statul Tamil Nadu din India au beneficiat de o intervenție chirurgicală gratuită. Este vorba de o operație la sâni. Acestea vor primi silicoane gratuit: „Oamenii săraci au, de asemenea, dreptul de a arăta frumos„, a declarat Ministrul Sănătății.

Statul sudic indian este cunoscut pentru actele sale populiste, care au inclus în prealabil cantine gratuite. De asemenea, persoanele  defavorizate primesc ajutor. Printre altele, oamenii primesc  capre, laptopuri și biciclete. Acum, statul Tamil Naduva oferi femeilor sărace o pereche de silicoane:

„Dacă o femeie săracă dorește să arate frumos, o vom sprijini financiar”, a declarat ministrul sănătății de stat, C. Vijayabaskar, pentru AFP.

Tamil Nadu se situează printre primele state din sistemul public de sănătate din India, în comparație cu instituțiile aflate în dificultate ale guvernului în multe alte părți ale țării. Intenția frumoasă a statului n-a fost ocolită de criticii. Unele voci politice spun că  guvernul  iși pierde banii publici pe chirurgia estetică în loc sa cheltuiască banii pentru tratarea bolilor grave.

„Este trist că acum ne concentrăm asupra frumuseții în loc să dăm atenție de operațiilor de salvare a vieții”, a declarat Dr. S. Elango, un fost oficial de sănătate publică din Tamil Nadu, pentru ziarul Times din India.

V. Ramadevi, care conduce clinica unde femeile beneficiează de operația de mărire a sânilor, a declarat pentru AFP că unele femei doresc o astfel de intervenție chirurgicală pentru că se confruntă cu probleme psihologice care ar putea avea un impact grav asupra vieții lor:

„Cariera lor, căsătoria lor este deraiată pentru că sunt torturați și încrederea lor este zdruncinată”, a spus medicul Ramadevi.

loading...

Comments are closed.