Alte știri

Indicație de la Episcopul Nicodim: Cum vor fi ținute slujbele religioase în raioanele Edineț și Briceni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începând e mâine, slujbele din Bisericile din raioanele Edineț și Briceni vor fi ținute într-un format special. Despre aceasta a anunțat Episcopul Nicodim, transmite Telegraph.md 

”Spre atenția clerului din cuprinsul Episcopiei de Edineț și Briceni!

În legătură cu situația critică epidemiologică din țara noastră, legată de răspândirea vertiginoasă a maladiei COVID-19, provocată de noul coronavirus, precum și în contextul noilor măsuri de prevenire a răspândirii acestei maladii aprobate de Comisia Situații Excepționale, vă aducem la cunoștință că serviciile divine de sâmbătă și duminică, dar și cele din perioada următoare, se vor oficia în mod obligatoriu fără prezența credincioșilor.

În biserică se vor afla numai trei persoane: preotul, cântărețul și paracliserul.

Slujitorii care au posibilitatea sunt încurajați să facă transmisiunea live a slujbei pe rețelele de socializare. În caz de urgentă necesitate, credincioșii vor fi împărtășiți la domiciliu.

În contextul celor binecuvântate, îndemnăm slujitorii și enoriașii să manifeste înțelegere, fiind solidari în rugăciune și sprijin pentru aproapele!”, este indicat în mesajul Episcopului de Edineț și Briceni.

Citește și: Doi preoți sunt infectați cu Covid-19, iar împărtășania și slujbele religioase sunt interzise

loading...

Comments are closed.