Individ din capitală, condamnat la 12 ani de închisoare pentru escrocherii în serie

Potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 05 martie 2024, inculpatul în vârstă de 40 de ani, originar din capitală, a fost condamnat la pedeapsa cu închisoare pe un termen de 12 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a gestiona procese financiare pe un termen 5 ani. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile, inculpatul beneficiind de prezumția nevinovăției, până la definitivarea sentinței.

Conform acuzațiilor formulate de procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, într-unul dintre episoadele de escrocherie, comis în 2008, inculpatul a vândut un automobil „Mitsubishi Lancer”, aparținând unei companii de leasing, unei terțe persoane, contra sumei de 9000 de euro, inducând-o în eroare cu privire la drepturile sale asupra acestui vehicul. În altă situație, care a avut loc în 2009, sub pretextul fals de a importa un automobil „Volvo XC-90” din SUA, la un preț vădit inferior costurilor automobilelor similare pe piața din Republica Moldova, a primit suma de 6200 euro de la o altă victimă, fără să-și respecte angajamentele. Același individ a mai indus în eroare o altă victimă, vânzându-i un alt automobil, „Mazda Protege”, la un preț de 2000 euro care nu îi aparținea în realitate, cauzând daune materiale considerabile. O altă victimă a fost prejudiciată în sumă de 6500 euro printr-o schema infracțională similară.

După comiterea faptelor ilegale, pentru a se eschiva de urmărirea penală, inculpatul a fugit în Rusia, de unde a fost extrădat în anul 2019.

Procuratura reafirmă determinarea sa de a combate infracționalitatea în toate formele sale și de a asigura că cei vinovați vor fi trași la răspundere, potrivit legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share