Indonezia schimbă ulei de palmier pe avioane de vânătoare rusești

Indonezia va schimba ulei de palmier, cafea și ceai cu avioane de vânătoare rusești, cu scopul de a profita de noile sancțiuni internaționale care afectează Rusia, a indicat marți un responsabil local, citat de France Presse.

Jakarta a semnat săptămîna trecută cu Moscova un protocol de acord care prevede achiziționarea a 11 avioane de vînătoare rusești Suhoi în schimbul unor produse de primă necesitate, a indicat Marolop Nainggolan, purtător de cuvînt al Ministerului indonezian al Comerțului.

“Ideea a fost lansată anul trecut, unele persoane sugerînd că Indonezia ar trebui să cumpere avioanele la schimb cu principalele noastre produse” alimentare, a declarat Nainggolan.

Noile sancțiuni adoptate la începutul lunii de Uniunea Europeană și de SUA vizează Rusia pentru presupusul său amestec în alegerile prezidențiale americane și anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova.

Totuși, ministrul indonezian al comerțului, Enggartiasto Lukita, a estimat că sancțiunile, care au constrîns Rusia să caute noi piețe, pot fi o șansă bună pentru Indonezia. “Este o oportunitate pe care noi nu ar trebui să o pierdem din vedere”, a declarat el săptămîna trecută la Moscova.

Acordul, care urmează să fie pus în aplicare prin conglomeratul public rusesc Rostec și cel indonezian PT Perusahaan Perdagangan Indonesia, ar putea deschide calea și altor acorduri bilaterale, ca de exemplu în domeniile energiei și aviației, a subliniat Lukita.

Aceste informații intervin în timp ce ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, începe marți o vizită de două zile în Indonezia.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share