(Infografic) Guvernul Filip a rambursat cei mai mulți bani către FMI. Iată ce guvern a împrumutat cel mai mult țara

Premierul Filip, Mandatul lui Sergiu Cioclea a fost unul de succes, banca nationala a moldovei, bnm, partidul democrat, banci moldova, maib, moldincombank, victoria bank, berd fmi ue 

Republica Moldova a devenit membră a Fondului Monetar Internațional în 1992, de atunci toate guvernele de la Chișinău au luat credite de la FMI pentru a asigura echilibru sistemului financiar național. Însă, după ce sunt cheltuiți, acești bani trebuie întorși înapoi.

Într-un grafic cu sumele de bani luate de fiecare guvern în parte și sumele întoarse fondului, observăm că Guvernul condus de Pavel Filip a rambursat cei mai mulți bani FMI-ului, și anume 177 de milioane de dolari. Cei mai puțini bani a întors Guvernul Sagheli – 5,1 milioane.

Graficul mai arată că cei mai mulți bani a împrumutat de la FMI Guvernul Filat, este vorba de peste 320 de milioane de dolari. Acest guvern însă a întors doar 19 milioane.

Amintim că Guvernul Sandu, din prima lună de preluare a puterii, s-a angajat să ia de la FMI 46,5 milioane de dolari pentru 2019. În acest context, ministra Finanțelor Natalia Gavriliță a decis luarea unor măsuri foarte dure, precum: creșterea taxelor pentru unele categorii de agenți economici, majorarea impozitelor pe venit, impozitarea tichelor de masă acordate gratuit muncitorilor, impozitarea majorată a vânzării imobilelor, sau tăierea premiilor pentru toți bugetarii. Anunțarea acestor măsuri evident că a stârnit un val de reacții negative în societate. De menționat că Guvernul Sandu intenționeză să ia noi credite de la FMI și în 2020. 

FMI MOLDOVA CREDITE

Zinaida Bezverhnâi, Veaceslav Zara, seful agentiei medicamentului, agentia medicamentului, Maia Sandu, Guvernul Sandu,

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share