Alte știri

(infografic) Moldovenii au trimis din străinătate peste 126 de milioane de dolari. Din ce țară vin cei mai mulți?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldovenii din străinătate au trimis acasă în luna mai 126.26 mil. USD (în creștere cu 19.9 la sută comparativ cu mai 2017).

Banca Națională a Moldovei, prin intermediul unui comunicat de presă transmite că conform provenienței geografice, transferurile în favoarea persoanelor fizice provin din următoarele trei zone – din UE – o pondere de 40.2 la sută, din CSI – o pondere de 28.9 la sută și din restul lumii – o pondere de 30.9 la sută

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Din Rusia s-au transferat 35.27 mil. USD din total, urmează transferurile din Israel – 22.90 mil. USD, din Italia – 15.85 mil. USD, SUA –9.82 mil. USD.

Transferurilor în euro le-a revenit ponderea principală de 46.7 la sută, urmate de transferurile în dolari SUA – 45.6 la sută și cele în ruble rusești – 7.7 la sută.

Potrivit BNM, transferurile de mijloace bănești din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor din Republica Moldova includ și transferurile persoanelor fizice efectuate prin intermediul oficiilor poștale  ale Î.S. „Poșta Moldovei” (decontate prin bănci), atât prin sisteme de remitere de bani, cât și prin mandate poștale.

loading...

Comments are closed.