INFOGRAFIC // Ruslan Codreanu prezintă datele oficiale despre cum s-a împrumutat Primăria Chișinău în mandatul lui Ion Ceban

În ultimii 4 ani, Primăria Chișinău a luat un total de peste 1 miliard de lei credite de la băncile comerciale din țară, dezvăluie Ruslan Codreanu, președintele Partidului Puterea Oamenilor, candidat la funcția de primar al capitalei.

“Cum au crescut datoriile exponențial, o puteți vedea mai jos, conform auditului făcut de Curtea de Conturi, o imagine clară că gestionarea actualului primar a dus la rezultate negative începând cu anul 2020.

Pe lângă faptul că rămânem datori pentru împrumuturile luate în 2010 de la băncile internaționale, acum avem și împrumuturi luate de la băncile interne. Acești bani sunt extrem de costisitori, bani prea scumpi. Troleibuze, autobuze și mașini pentru salubrizare din Belarus au fost achiziționate pe baza acestor credite.

Pe lângă faptul că suntem cea mai săracă capitală din Europa, mai plătim și de două ori mai mult mai mult pentru toate lucrările care se fac.

Sume exorbitante au fost cheltuite pentru pavaj, fără ca beneficiile să fie vizibile în infrastructură. De ce? Ca să ne ungă ochii.

Plătim concerte peste hotare și forumuri cele mai scumpe din bani împrumutați, iar oamenilor nu le plătim salariile.

Este timpul pentru o abordare mai eficientă și transparentă a administrării banilor publici. Cu toții vrem ca Primăria Chișinău să fie responsabilă și să aibă un impact pozitiv în viața cetățenilor.

Vă îndemn să analizați această problemă cu atenție și să înțelegeți că din banii noștri se plătește cel mai scump pavaj, cele mai scumpe autobuze. Este important să ne unim și să luăm parte activă în modelarea viitorului orașului nostru.

Haideți să luptăm pentru o administrare eficientă și echitabilă a resurselor noastre, astfel încât să putem construi un oraș Chișinău pentru oameni”, a declarat Codreanu.

Total
0
Shares
Total
0
Share