Social

INFORMARE privind trecerea frontierei prin PTF Leușeni și PTF Sculeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Odată cu începerea sezonului estival mulți dintre noi planifică să-și petreacă vacanța peste hotarele țării și este important să cunoaștem regulile de trecere a frontierei de stat.

Conform datelor statistice anume punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni sunt cele mai solicitate în această perioadă. Însă puțini cunosc că în aceste PTF-uri se desfășoară lucrări de construcție și modernizare, fapt ce poate condiționa creșterea timpilor de așteptare la trecerea frontierei.

În PTF Leușeni au loc lucrări de reparație a benzilor de circulație de pe podul ce leagă cele două maluri ale Prutului. Respectiv, autovehiculele se pot deplasa, periodic, doar pe o singură bandă.

În PTF Sculeni, sensul de ieșire din Republica Moldova este în proces de modernizare. Astfel, circulația transfrontalieră se desfășoară doar pe direcția intrare în țară. Respectiv, în PTF Sculeni se înregistrează adesea trafic intensiv. De obicei aglomerațiile se formează în zilele de miercuri, vineri pe direcția ieșire din țară, iar pe sensul de intrare în zilele de vineri după orele 17:00 și duminică după orele 13:00.

În acest context, Poliția de Frontieră și angajații Serviciului Vamal întreprind toate măsurile menite să contribuie la fluidizărea traficului transfrontalier și anume:
– suplimentarea numărului de angajați și asigurarea cu tehnică specială de control;
– redirecționarea traficului pe pistele disponibile pe sensul opus de deplasare, adică procedura „REVERS”;
– schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
– redirecționarea fluxului și recomandarea pentru călători de a alege cele mai apropiate PTF-uri, cum ar fi Costești, Cahul sau Lipcani etc.

Totodată, IGPF reamintește despre necesitatea verificării, din timp, valabilitatea și statutul actelor de călătorie.

loading...

Comments are closed.