Actual

Informații de ULTIMĂ ORĂ privind reținerea lui Serghei Răileanu, ex-directorul ASP

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a fost reținut Serghei Răileanu, fost director al Agenției Servicii Publice, urmare a perchezițiilor desfășurate de comun cu ofițerii SIS, în dimineața zilei de miercuri.

Perchezițiile au fost desfășurate la domiciliul bănuitului, în Chișinău. În rezultatul acestora, oamenii legii au ridicat purtători de informații, care urmează a fi supuse expertizării informatice, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor.

Astfel, acțiunile procesual-penale efectuate vin să fortifice probatoriul acumulat de autoritatea de investigație cu referire la infracțiunile de care este bănuit figurantul, legate de abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu. Mai exact, în perioada în care a condus Agenția, bănuitul a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și a pașapoartelor – pe numele mai multor persoane din anturajul cetățeanului Plahotniuc Vladimir, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților acestor acte. Trebuie menționat faptul că acțiunile de care reținutul este bănuit au fost comise în favoarea organizației criminale „Plahotniuc.”

Investigațiile continuă, iar procurorii PCCOCS vor decide asupra necesității solicitării aplicării măsurilor preventive în privința bănuitului.

Potrivit legii, bănuitul se prezumă nevinovat până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, după terminarea urmăririi penale de către procurori.

loading...

Comments are closed.