Actual

Informații oficiale despre situația celor şase cetăţeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Moldova în România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti efectuează cercetări cu privire la şase cetăţeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Moldova în România, peste râul Prut.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În data de 05 ianuarie a.c., în jurul orei 12.35, poliţiştii de frontieră botoşăneni, aflaţi în desfăşurarea unei acţiuni organizate în zona de responsabilitate, au depistat, pe raza localităţii Santa Mare, judeţul Botoşani şi reţinut pentru cercetări şase cetăţeni străini a căror prezenţă în zonă nu era justificată.

Întrucât persoanele în cauză nu deţineau documente de identitate asupra lor, acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, pentru continuarea cercetărilor.

La scurt timp însă, din cauza stării de sănătate a unuia dintre ei, a fost solicitat sprijinul unui echipaj medical, cetăţeanul fiind condus la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, fiind ulterior externat şi condus la sediul S.P.F. Româneşti.

În urma verificărilor efectuate şi ca urmare a schimbului de date operative între autorităţile de frontieră române şi cele din Republica Moldova, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 40 de ani, patru cetăţeni originari din Bangladesh şi doi din Pakistan, care au trecut frontiera de stat din Republica Moldova în România, peste râul Prut, cu ajutorul unei bărci.

În cauză se efectuează cercetări în comun cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza Acordului de Readmisie cei şase cetăţeni au fost preluaţi de autorităţile Republicii Moldova.

”Vă informăm că în conformitate cu Acordul de readmisie, cei șase străini, care au ajuns ilegal în România, au fost preluați de către autoritățile Republicii Moldova.

Pe cazul dat, Poliția de Frontieră a pornit un dosar penal în baza art.362′ alin 3) lit.a) Cod Penal al RM – organizarea migrației ilegale săvârșită de grup criminal organizat. În cadrul cauzei penale străinii au statut de victime a migrației. În prezent se efectuează investigații sub conducerea procurorilor.

Totodată, precizăm că cei șase cetățeni străini nu se află în custodia statului, fiind cercetați în libertate”, ne-a comunicat Raisa Novițchi, ofițerul de presă al Inspectoratului general al Poliției de Frontieră din Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.