Inga Grigoriu, despre Veronica Dragalin: “Procurorul-șef este în permanență pe la distracții, chefuri și vacanțe peste hotare”

Inga Grigoriu, fost deputat ACUM, a exprimat o perspectivă legată de activitatea Procurorului Anticorupție Veronica Dragalin și a adus în discuție comparația cu Laura Codruța Kovesi, aducând în prim plan întrebări importante cu privire la abilitățile și angajamentul instituției.

În declarația sa, Grigoriu remarcă că Laura Codruța Kovesi este recunoscută pentru profilul rece de profesionist al domeniului, iar experiența ei nu a fost contestată de nimeni. Totuși, se ridică întrebări în ceea ce privește Veronica Dragalin și impactul său asupra sistemului judiciar din Republica Moldova.

Grigoriu subliniază că în Moldova, corupția rămâne nepedepsită și se întreabă dacă Dragalin a reușit să influențeze această situație, având în vedere că se află la conducerea instituției de o anumită perioadă.

Inga Grigoriu atrage atenția că imaginea unei șefe de instituție care este frecvent prezentă la distracții, chefuri și vacanțe peste hotare nu contribuie în mod benefic la procesul de justiție și nu consolidează statutul celei de-a treia puteri într-un stat.

“Ne amintim cu toții de Laura Codruța Kovesi, cu toate discuțiile împrejurul personalității sale. Dar, profilul rece de profesionist al domeniului, nici până astăzi nu este combătut de nimeni.

În acest context, oamenii de la noi se tot întreabă despre câtă experiență a căpătat Veronica Dragalin în SUA, dacă în Republica Moldova, corupții noștri scapă de pedeapsă rând pe rând, de când d-nei a preluat șefia instituției?!

Se știe că rolul acuzatorului de stat este să se pregătească temeinic și profesionist când vine în instanța de judecată. Cu probe fundamentale colectate conform prevederilor legale, fapt ce nu ar admite alte decizii ale instalației, decât cele stipulate în lege, având la bază un probatoriu greu de contestat.

Ce a ajuns astăzi Procuratura Anticorupție sub conducerea domnișoarei Dragalin?

O instituție care are doar o șefă ce se complace pe la televizor, făcând diverse declarații politice.

Iar asta nu dă bine procesului de justiție care reprezintă a treia putere într-un stat.

Ce să înțeleagă oamenii când, un ditamai procuror șef este în permanență pe la distracții, chefuri și vacanțe peste hotare?”, a declarat Grigoriu.

Total
0
Shares
Total
0
Share