Inga Grigoriu: ”După atacurile asupra maestrului Eugen Doga, acum s-au luat și de Ansamblul Național Academic JOC”

Inga Grigoriu, ex-deputat ACUM, critică acțiunile reprezentanților actualilor guvernanți PAS, care au decis să conteste participarea dansatorilor JOC la un eveniment cu tentă politică, precum și suspendarea din funcție a directorului acestui ansamblu.

”Din nou au atentat asupra valorilor noastre naționale, a LEGENDELOR noastre ce fac parte din patrimoniul cultural al Republicii Moldova.

După atacurile din anul trecut asupra maestrului Eugen Doga, acum s-au luat și de Ansamblul Național Academic JOC.

Dragi prieteni, suntem profund îngrijorați și revoltați de recentele atacuri nefondate și inacceptabile aduse asupra Ansamblului Național Academic JOC de către un deputat din actuala majoritate parlamentară. Aceste acuzații reprezintă un atentat direct asupra valorilor noastre naționale și culturale. JOC nu este doar un simplu ansamblu de dans, ci un simbol al identității și tradițiilor noastre, un pilon al patrimoniului cultural moldovenesc.

Ansamblul Național Academic JOC este o mândrie națională, recunoscut atât la nivel național, cât și internațional pentru excelența sa în arta dansului popular. De-a lungul decadelor, JOC a reușit să păstreze și să promoveze cu dedicare și pasiune dansurile tradiționale moldovenești, aducând un omagiu istoriei și culturii noastre. Fiecare reprezentație a acestui ansamblu este o adevărată celebrare a sufletului nostru, captivând publicul prin grație, măiestrie și autenticitate.

Aceste atacuri denigratoare asupra dansatorilor JOC, nu fac decât să dezonoreze eforturile și sacrificiile acestor artiști care, zi de zi, muncesc din greu pentru a ne aduce bucurie și mândrie prin performanțele lor. Este inadmisibil ca astfel de afirmații calomnioase să fie lansate de către un reprezentant al poporului, care ar trebui să apere și să susțină valorile culturale naționale, nu să le discrediteze. Ce face Ministerul Culturii al Republicii Moldova pentru JOC?

Este esențial să ne unim în apărarea Ansamblului Național Academic JOC și să condamnăm vehement aceste atacuri.

Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să protejăm și să valorizăm moștenirea culturală pe care JOC o reprezintă. Artiștii acestui ansamblu nu merită altceva decât respectul și recunoștința noastră pentru contribuția lor inestimabilă la păstrarea și promovarea identității naționale.

Cetățeni, să arătăm că valorile noastre naționale sunt sacre și că nu vom permite nimănui să le submineze. Să ne reafirmăm angajamentul față de cultura și tradițiile noastre, susținând cu toată forța acest ansamblu care ne reprezintă cu demnitate pe scenele lumii.

JOC este Moldova, iar Moldova își apără JOC-ul!”, a declarat Grigoriu.

”Să vedem ce ar putea însemna pentru Moldova să devină parte a „Lumii Ruse”. Poate că nu este chiar atât de rău?

Uite, în Moscova, la faimosul congres, dansau vesele fete frumoase din Moldova! Nu gratis, așa presupun.

Ei bine, în condițiile „Lumii Ruse” în Moldova, fetele frumoase din Moldova vor avea o perspectivă strălucită: pe ruble, să îi deservească în bordeluri pe războinicii eliberatori ruși! Și pentru asta nu trebuie să studieze la universitățile europene!”, a declarat Oazu Nantoi, deputat PAS, de la tribuna Parlamentului.

Declarația lui Nantoi a fost criticată de societatea civilă neafiliată PAS și Maiei Sandu, în timp ce ONG-urile și feministele afiliate actualei guvernări au ales să tacă. Au tăcut inclusiv femeile deputat din PAS, iar Nantoi a spus că toți cei care l-au criticat sunt niște „mraziuri putiniste”.

Total
0
Shares
Total
0
Share