Social

Inginerul-şef al SRL Ialoveni-Gaz a fost reţinut de ofiţerii CNA: Reacția MoldovaGaz

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inginerul-şef al SRL Ialoveni-Gaz a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de luare de mită. Acesta ar fi pretins şi primit, sub controlul CNA, 40 000 de lei de la un bărbat pentru a diminua amenda, pe care urma acesta s-o achite, pentru provocarea unei scurgeri de gaze naturale, informează Telegraph.md

Potrivit denunţătorului, în urma unor săpături pe care le-a efectuat în ziua de 29 ianuarie 2020 în localitatea Micăuţi, a fost deteriorată o conductă de gaze, cazul ajungând în atenţia responsabililor de la Ialoveni-Gaz. Deşi a înlăturat defecţiunea din resurse proprii, denunţătorul a fost chemat de inginerul-şef al întreprinderii şi somat să achite 116 000 de lei pentru prejudiciile cauzate, fără însă a-i prezenta un calcul oficial. Din spusele acestuia, angajatul Ialoveni-Gaz i-ar fi propus o altă soluţie – să achite în casieria întreprinderii 33 000 de lei pentru daunele provocate şi 40 000 de lei să-i dea lui, ca mulţumire pentru că i-ar fi scăzut suma amenzii.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru luare de mită. În urma transmiterii sumei de 40 000 de lei, inginerul-şef a fost prins în flagrant şi reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă în mărime de la 2350 la 4350 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

CNA amintește că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

SRL Ialoveni-Gaz are 5 Filiale
SRL Ialoveni-Gaz are 5 Filiale

SA „Moldovagaz” informează că a aflat despre reținerea inginerului-şef al SRL „Ialoveni-Gaz” de către CNA.

Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz” Vadim Ceban a menționat că este un caz regretabil și se va coopera în acest sens cu organele de ancheta.

Reamintim că de la numirea în funcție Vadim Ceban a declarat în mai multe interviuri că nu va tolera ilegalități în cadrul întreprinderilor de furnizare, distribuție și de transport gaze naturale, iar cei care se fac vinovați, vor purta răpundere în fața legii. SA „Moldovagaz” va colabora cu organele de drept nu doar pentru identificarea cazurilor care nimeresc sub incidența penală, dar și pentru prevenirea acțiunilor ilegale.

Cu această ocazie, SA „Moldovagaz” reamintește tuturor consumatorilor săi despre faptul că la numărul de telefon: (022) 578-170 pot fi semnalate în regim NON-STOP actele de corupţie şi/sau abuz de serviciu în domeniul gazelor naturale.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.