Actualitate

INIS „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” a organizat dezbateri online pe subiectul dezinformării în contextul pandemiei COVID-19 cu participarea experţilor naţionali şi internaţionali

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Combaterea știrilor false în condițiile provocărilor de securitate – COVID 19” a constituit tematica unui eveniment online, organizat de către Institutul Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei”, transmite Telegraph.md

Prima platforma de dezbateri între mediul științific, guvernamental și societatea civilă, privind măsurile necesare aplicabile combaterii știrilor false în contextul situației pandemice actuale, a întrunit zeci de experţi naţionali şi internaţionali.

Participanţii au pus în discuţie subiecte ce vizează pericolul știrilor false, criteriile de identificare şi măsurile ce necesită a fi întreprinse pentru combaterea acestora.

La fel, a fost prezentată experiența României, Franței, Olandei, Georgiei și Armeniei în combaterea acestui fenomen în condițiile pandemiei COVID-19, precum şi expuse riscurile de securitate la adresa sănătății publice dar şi asupra procesului educațional.

În cadrul dialogului a fost reliefat rolul și importanța serviciilor speciale în acest proces amplu şi mecanismele de comunicare strategică între sectorul de securitate al Republicii Moldova, mediul științific și societatea civilă, ținând cont de specificul de activitate a unui serviciu de intelligence.

Experţii s-au expus asupra conjugării efortului întregii societăţi, în special al mediului guvernamental, academic și organizaţiilor neguvernamentale în combaterea știrilor false. În acest context, a fost subliniată oportunitatea identificării posibilităților de asigurare a unei înțelegeri comune şi elaborarea de recomandări pentru actorii implicați în procesul de combatere a dezinformării.

Partenerii evenimentului au fost: Asociația Promo-LEX, Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, USM şi Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM.

Citește și: Guvernele Republicii Moldova și Germaniei vor semna un acord în valoare de 8,6 milioane euro

loading...

Comments are closed.