Inițiativa lui Igor Dodon de a scuti cetățenii de povara miliardului furat, va fi examinată de Guvern, săptămâna curentă

Guvernul, va examina în această săptămână, proiectul prin care Banca Națională a Moldovei va redirecționa o parte din profit în buget pentru a acoperi parțial „furtul miliardului”.

„Proiectul este pregătit de Ministerul Finanțelor și miercuri, la ședința Guvernului, va fi aprobat. El a fost discutat intens și anume pentru faptul că a fost necesar să fie consultat suplimentar a rămas pentru săptămâna aceasta”, a declarat Ion Chicu, după ședința săptămânală de la Reședința de Stat.

Șeful Guvernului a fost întrebat de jurnaliști de unde va fi luată suma de 6 miliarde de lei, anunțată de președintele Igor Dodon.

„Aveți dreptate dacă vorbim de profitul anului 2019. Noi contăm pe 50% din acest profit. Ar fi vreo 215 – 220 de milioane de lei. Dar dacă înmulțiți asta la câți ani au mai rămas Guvernului să deservească această datorie, ajungi la suma despre care am vorbit”, a precizat Ion Chicu.

Amintim că, președintele Igor Dodon a fost cel care a anunțat despre această inițiativă acum o săptămână.

Citește și: Slusari supărat pe Țurcan că i-a furat startul în promovarea legii comerțului intern: „Această inițiativă a fost a noastră, încă de la formarea partidului”

Total
0
Shares
Total
0
Share