Inspecție pe șantierul zonei de agrement destinat locuitorilor orașului Ialoveni

Conducerea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a mers să inspecteze lucrările de pe șantierul zonei de agrement destinat locuitorilor orașului Ialoveni.

Obiectivul face parte dintr-un proiect regional care prevede construcția și amenajarea unui Teatru Verde în localitate, a unui teren de sport multifuncțional, a aleilor pietonale, a unui spațiu pentru agenți economici locali și regionali, dotat cu căsuțe de lemn în stil rustic desinate comerțului ambulant etc.

Ministrul a menționat că edificarea acestui obiectiv de agrement are toate șansele să devină un punct de atracție atât pentru locuitorii din Ialoveni, cât și pentru satele învecinate.

Proiectul este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, cu o valoare de 11,6 mil. lei.

Un alt obiectiv de infrastructură vizitat astăzi de ministru a fost Casa de cultură din satul Horești, raionul Ialoveni, care la moment se află în proces de reconstrucție a acoperișului.

Această acțiune este de o necesitate stringentă pentru comunitate, dat fiind faptul că în incinta Casei de cultură își au sediul mai multe instituții publice importante din localitate, printre care primăria, biblioteca, oficiul poștal etc. Iar din cauza acoperișului precar este afectată atât activitatea angajaților instituțiilor de aici, cât și prezența locuitorilor beneficiari ai serviciilor publice prestate.

Anul trecut, prin Programul Național Satul European Expres au fost instalate și panouri solare de 25kw pentru eficiența energetică a edificiului.

Total
0
Shares
Total
0
Share