Oficial

Inspectoratul General al Poliției are un nou conducător

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a propus spre aprobare în funcția de șef al IGP, pe  actualul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, șef INSP, Sergiu Paiu.

Drept urmare, în cadrul unei întruniri la sediul IGP, noul conducător al Poliției Naționale a fost prezentat angajaților de conducerea MAI. Ministrul a dat asigurări că această alegere a fost făcută din perspectiva profesionalismului și a experienței pe care o are noul șef, iar acest fapt generează așteptări a rezultatelor bune obținute de această subdiviziune a ministerului. În acest sens, ministrul a subliniat că prioritatea Poliției Naționale trebuie să rămână siguranța cetățeanului și un nivel înalt de securitate în țară.

Totodată, Pavel Voicu a adus mulțumiri pentru activitatea desfășurată, fostului șef al IGP, Vadim Cojocaru, căruia i-a dorit succes în noua funcție.

La rândul său, șeful IGP, Sergiu Paiu a mulțumit pentru încrederea oferită la promovarea sa în această funcție cu responsabilitate imensă, menționând că va depune tot efortul și priceperea alături de echipa pe care o va conduce, pentru a ridica gradul de încredere a cetățeanului în Poliție și a oferi oamenilor servicii de calitate.

Sergiu Paiu și-a început activitatea în cadrul Poliției Naționale în anul 1992, în funcția de Inspector al Secției Poliției Criminale a CPS Centru, or. Chișinău, ulterior acesta a ocupat mai multe funcții, inclusiv cea de șef al Inspectoratelor de Poliție din Chișinău și din teritoriu.

La data de 21 aprilie 2020 acesta a fost numit șef-adjunct al IGP, șef al Inspectoratului Național de Securitate Publică la reformarea INP.

Citește și: Vadim Cojocaru și-a dat demisia din funcția de șef al IGP

loading...

Comments are closed.