Inspectoratului General de Carabinieri: Sinteza săptămânii

În perioada 16 – 22 martie, angajații Inspectoratului General de Carabinieri al MAI au desfășurat activități de menținere și asigurare a ordinii publice, asigurarea climatului necesar de siguranță în societate, prevenirea și combaterea criminalității în mai multe localități din țară.

Au fost desfășurate acțiuni de ordine și siguranță publică în municipiile: Chișinău, Bălți, Comrat și Cahul, precum și în localități din raioanele: Căușeni, Ceadîr-Lunga, Ștefan Vodă și Ocnița, fiind acoprite 404 itinerare. Au fost efectuate 125 de intervenții în urma solicitărilor la 112.

Astfel, în procesul de menținere a ordinii publice, în perioada menționată, de către angajații Inspectoratuli General de Carabinieri de comun cu angajații Inspectoratelor Teritoriale de poliție au fost constatate și documentate mai multe delicte.

În perioada de referință, în timpul executării misiunilor de ordine publică, au fost obținute următoarele rezultate:

– 22 contravenții constatate în cooperare cu poliția;

– 24 contravenții constatate în activitățile desfășurate de carabinieri;

– 2 infracțiuni constatate în activitățile desfășurate în cooperare cu poliția;

– 100 persoane legitimate.

În legătură cu situația epidemiologică din țară, au fost desfășurate 1229 de implicări ale angajaților Inspectoratului General de Carabinieri în activități de asigurare a gradului de alertă ,,Cod roșu” la nivel național ca rezultat al răspândirii virusului – ”COVID-19”, fiind desfășurate razii în diferite localități, în scopul informării cetățenilor de a sta acasă, evitând locurile aglomerate și de agrement, precum și importanța respectării recomandărilor medicilor.

Citește și: Peste 60% din moldoveni consideră că măsurile întreprinse de autorități, în contextul pandemiei COVID-19, au fost corecte

Total
0
Shares
Total
0
Share