Social

Inspectorii ANSA ar fi împiedicat redeschiderea unor grădinițe din țară. Președintele Igor Dodon a cerut Guvernului să ia atitudine

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a cerut Guvernului să ia atitudine față de impedimentele create în anumite localități rurale, în procesul deschiderii grădinițelor, scrie noi.md

Potrivit informaților prezentate, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor ar fi blocat redeschiderea unor instituții preșcolare, invocând calitatea nesatisfăcătoare a apei.

Președintele a cerut membrilor executivului să intervină în soluționarea acestei probleme, după ce o întrebare în acest sens i-a fost adresată de primarul satului Nimoreni, Ialoveni, în cadrul emisiunii „Igor Dodon răspunde”.

„Cu ANSA am mai multe plângeri din partea primarilor, localităților rurale. Ei spun că nu deschid grădinițele din cauza calității apei, care brusc a devenit mai proastă decât cu jumătate de an în urmă, deși sunt aceleași surse se apă și atunci era totul bine. Brusc experți de la ANSA și alte agenții spun că apa nu e bună. Mă adresez colegilor din guvern să nu admită aceste bariere artificiale în deschiderea grădinițelor. Părinții nu pot merge la muncă, nu au cu cine lăsa copiii. Sunt convins că Guvernul va interveni”, a menționat el.

loading...

Comments are closed.