Inspectorii ANSA au depistat mai multe vânzări ilegale a reginelor de albine

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat activități ilicite de reproducere și comercializare a mătcilor de albine din rasa Buckfast, care nu sunt omologate în Republica Moldova.

În rezultatul examinării unor anunțuri suspecte de vânzare-cumpărare din mediul online, inspectorii ANSA au organizat un flagrant printr-o acțiune de ,,cumpărătură de control” a reginelor de albină din rasa neomologată, propusă spre comercializare de către un cetățean.

Ca urmare a materialelor acumulate și a celor constatate, cetățeanul vizat comercializa ilicit mătcile de albine din rasa Buckfast.

Astfel, persoana urmează a fi sancționată conform prevederilor art.131, alin.5 din Codul Contravențional care prevede o amendă de la 2500 până la 7500 de lei.

Menționăm că, potrivit Legii apiculturii nr.70/2006 și Legii zootehniei nr.213/2022, comercializarea reginelor de rasă de albine este permisă stupinelor de prăsilă cu condiția că sunt însoțite de certificat de rasă al mătcii de albine.

Total
0
Shares
Total
0
Share