Instituțiile de stat vor fi obligate să distribuie salariile doar prin MPay

 

Unitățile cu autonomie financiară și unitățile bugetare vor distribui plățile salariale la conturile salariaților prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice „MPay”. Aceeași modalitate este utilizată în prezent la distribuirea prestațiilor sociale de stat.

În cadrul ședinței plenare de astăzi, deputații au votat în lectura a doua proiectul de modificare a Legii salarizării și Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Adoptarea modificărilor va dinamiza tehnologizarea proceselor de distribuire a plăților salariale și celor sociale, contribuind la reducerea efortului operațional al instituțiilor publice, și va micșora cheltuielile legate de operațiunile de transfer.

Distribuirea salariilor la conturile de plăți ale salariaților de către unitățile bugetare prin sistemul „MPay” va fi obligatorie și se va face prin intermediul Agenției de Guvernare Electronică. În prezent, prin „MPay” sunt distribuite 26 de tipuri de prestații sociale, prin intermediul tuturor celor 11 bănci comerciale care activează în Republica Moldova, precum și a doi prestatori nebancari, inclusiv Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”.

Total
0
Shares
Total
0
Share