Instituțiile preșcolare din capitală sunt în proces de conectare la căldură

Toate instituțiile preșcolare din capitală sunt în proces de conectate la sursa centralizată de încălzire, anunță primăria capitalei. Totodată, de săptămâna trecută, de agent termic beneficiază 59 de grădinițe din sectoarele Centru, Ciocana și Botanica.

Viorica Negrei, șef adjunct al Direcției generale educație tineret și sport, a menționat că începând de luni, odată cu revenirea elevilor din vacanța de toamnă, treptat vor fi conectate la agentul termic toate instituțiile de învățământ din ciclul primar și secundar.

De asemenea, cele 54 de instituții municipale din sfera socială și medicală sunt pregătite în proporție de 100% pentru a primi agentul termic. Iar conectarea la sursa centralizată de căldură va avea loc odată cu schimbarea valorilor termice ale aerului.

După cum a informat Marina Buga, șef adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, în instituțiile medicale pentru copii temperatura aerului din încăperi este monitorizată, iar la necesitate sunt conectate sursele alternative de încălzire.

În context, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a menționat că managerii de instituții pot solicita livrarea agentului termic, pentru a evita disconfortul termic al beneficiarilor. Totodată, infrastructura blocurilor de locuințe din oraș este pregătită pentru primirea serviciului menționat.

Primăria Chișinău, anual, odată cu începerea sezonului de încălzire, solicită Întreprinderii de Stat „Termoelectrica” S.A., în baza relațiilor contractuale, să conecteze fondul locativ municipal la rețeaua termică centralizată, în contextul în care locuitorii orașului, se confruntă cu disconfort termic atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10 ˚C.

După cum a informat Marina Buga, șef adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, în instituțiile medicale pentru copii temperatura aerului din încăperi este monitorizată, iar la necesitate sunt conectate sursele alternative de încălzire. În context, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a menționat că managerii de instituții pot solicita livrarea agentului termic, pentru a evita disconfortul termic al beneficiarilor.

Totodată, infrastructura blocurilor de locuințe din oraș este pregătită pentru primirea serviciului menționat. Primăria Chișinău, anual, odată cu începerea sezonului de încălzire, solicită Întreprinderii de Stat „Termoelectrica” S.A., în baza relațiilor contractuale, să conecteze fondul locativ municipal la rețeaua termică centralizată, în contextul în care locuitorii orașului, se confruntă cu disconfort termic atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10 ˚C.

Total
0
Shares
Total
0
Share