Instituțiile statului demontează știrea publicată de unele surse apropiate PAS

Biroul politici de reintegrare a luat legătura cu celelalte autorități publice ale Republicii Moldova, iar în urma examinării imaginilor video și din schimbul de informații, comunică că incidentul din stânga Nistrului este o tentativă de a provoca frică și panică în regiune. Aceasta este reacția oficială la o știre distribuită intens în presa afiliată PAS și Maiei Sandu, conform căreia în stânga Nistrului a avut loc un atac cu drone asupra unei baze militare a armatei ruse (de ocupație -n.r.).

“Tehnica militară din imagini nu funcționează de câțiva ani.

Autoritățile de la Chișinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă vreun atac asupra regiunii transnistrene”, a informat Birou.

Anterior, Ministerul Apărării și alte instituții de stat au solicitat presei să nu publice informații neverificate. Cu toate acestea, presa afiliată PAS obișnuiește să prezinte știri despre diferite evenimente din partea stângă a Nistrului, citând presa separatistă. În ciuda acestor fapte, Mediacritica și StopFals, proiecte finanțate de Ambasada SUA, nu critică niciodată presa afiliată guvernării.

Total
0
Shares
Total
0
Share