Alte știri

Întâlnire matinală la Guvern: ce a discutat Ion Chicu cu doi investitori străini

Pinterest LinkedIn Tumblr

În dimineața zilei, premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu un grup de investitori. Din cadrul delegației au făcut parte reprezentanți ai companiei Black Moose Ressources LTD din Canada și reprezentanți ai grupului A-Geffen din Israel, informează Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La începutul discuției Ion Chicu a vorbit oamenilor de afaceri despre starea economiei RM, menționând că anul 2019 a fost încheiat cu un deficit bugetar de 1,4 p.p., datoria publică față de PIB a fost redusă cu 1,9 p.p., în prezent constituie 25,2 p.p. din PIB. Acești indicatori demonstrează maturitatea economiei naționale și capacitatea de a păstra stabilitatea în condiții de turbulențe politice.

Prim-ministrul a informat investitorii despre acțiunile întreprinse de Cabinetul Chicu pentru a îmbunătăți climatul de afaceri: „RM este pregătită să primească investitori și vă vom oferi toate condițiile pentru ca afacerea dvs. să prospere”.

Oamenii de afaceri au informat premierul despre domeniile de interes, printre care au menționat sectorul energetic, în special regenerabilele, agricultura organică, sectorul zootehnic și infrastructura aeroportuară.

Ion Chicu a vorbit investitorilor despre intențiile Executivului de a realiza un studiu de fezabilitate pentru a clarifica oportunitățile de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în RM.

loading...

Comments are closed.