Actual

Intensificarea activităților INSP în traficul rutier

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul a două zile au fost desfășurate filtre pentru depistarea și documentarea șoferilor care încalcă regulamentul circulației rutiere, conduc în stare de ebrietate, depășesc limita de viteză, se eschivează de la achitarea amenzilor rutiere, cei a căror transparență a geamurilor nu corespunde normelor legale ș.a.

Astfel, prin filtrele poliției au trecut peste 680 de automobile.

În rezultat au fost întocmite 141 procese-verbale cu privire la contravenție, iar alți 21 de șoferi au primit citații pentru a se prezenta la Secția monitorizare și documentare a traficului rutier.

Cele mai frecvente încălcări comise în trafic de către conducătorii auto sunt:
– nerespectarea indicatoarelor rutiere – 96 de șoferi sancționați;
– depășirea limitei de viteză –95;
– neglijarea de către conducătorul de vehicul a semnalului de interzicere al semaforului –9;
– a fost înlăturată pelicula a 29 de autovehicule care circulau cu portierele din față umbrite.

Reamintim, conform prevederilor legale, transparența geamurilor din față nu trebuie să fie mai mică de 70 %, iar câmpul vizual al șoferului trebuie să fie vizibil în totalitate pentru evitarea incidentelor neplăcute.

În cazul în care conducătorul mijlocului de transport refuză să adapteze imediat automobilul conform Regulamentului circulației rutiere, se sancționează cu amendă de la 600 la 1200 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Acțiunile Poliției sunt pentru a disciplina șoferii în trafic, a reduce numărul accidentelor rutiere și consecințele acestora, cauzate de încălcarea regulilor privind circulația rutieră.

loading...

Comments are closed.